Marknadsföring, Melodifestivalen 2009 & Musikindustrin

Det är en marknadsförares dröm att alla konsumenter hjälps åt att springa åt samma håll och håller sig trogen ett och samma ämne under en hel vår. Här är 3 sätt att utnyttja vår melodifestivalkonsumtion.

Expressens genidrag –  i App Store för iPhone kan man ladda ner Melodi 09 gratis, ett miniprogram som håller koll på artister, tider och ställning åt dig. Att göra såna här små apps för iPhone ska vara sjukligt enkelt och billigt så min gissning är att vi får se fler företagssignerade apps framöver.
SonyEricsson. Dagens Media skriver om SonyEricssons schlagertelefoner.
Finesse skippar banners på förstasidan. En shampoobanner på en undersida intill en artikel om Schlagerfestivalen är billigare och ger bättre hitrate. Exemplet är från Mattias Beijmo på Berghs frukostseminarium apropå marknadsföring i rätt kontext. Fast jag tror han sa Jane Hellens shampoo..

Kläder och stilar borde kunna köpas direkt på artisten sajt

Köp BWO´s kläder med "enriched pop videos"

Okej. Close – but no cigarr.
Tänk om det gick att köpa Måns Zelmerlöws frisyrspray, trendiga kavaj och fluga direkt genom videoklippen på schlagersajten gylleneskor.se? E24 skriver om en intäktsmodell för den nya musikindustrin som vi nog kommer se mycket mer av snart. Modellen kallas; ”Du har sett videon – klicka nu iväg och köp livsstilen”. 

Irländska The Script, med nya låten Breakeven, är en av pionjärerna. Fans som tittar på videon via datorn kan klicka på 242 så kallade hotspots för att komma vidare till sajter där allt möjligt som visas i videon kan köpas.

Artisterna bär bland annat Levi’s jeans, som förstås kan köpas. Och klickar man på en Mercedes-Benz som figurerar i videon, kommer man till en återförsäljare av Mercedes. Den mest sålda grejen hittills är en vinterkappa från Topman.

Saxat från E24 angående det som kallas enriched pop videos. However, critics say it could spell the end of the imaginative pop video if every image has to be approved by sponsors. Från originalartikeln på Times Online. Läs mer om musikindustrin på Paulwaper och på Daniel Johanssons upplysta blogg

Annonser

4 Responses to “Marknadsföring, Melodifestivalen 2009 & Musikindustrin”


 1. 1 Jonas Möller februari 16, 2009 kl. 11:32

  Intressant även om jag tillhör den minoritet som inte sett en endaste minut av #melfest än. Har du sett shoppen kopplat till tv-serien Weeds där man kan köpa de olika karaktärernas kläder sorterat efter avsnitt etc? http://www.sho.com/site/weeds/style.do

 2. 2 paulwaper februari 16, 2009 kl. 11:41

  Otroligt läskigt. Det känns rätt och rimligt i början – men det tar lite granna över. Som Naomi Klein menar blir vi fördummade när vi inte behöver tänka själva utan får allt serverat.
  Tipsar att lyssna på pirate bay nu: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=59808&lid=puff_1445019&lpos=extra_0

 3. 3 Jonas Möller februari 16, 2009 kl. 14:00

  Men serverar inte Naomi Klein själv en skräddarsydd syn på världen som många av hennes anhängare köper rakt av? Hinner tyvärr inte lyssna på TPB-rättegången live. Följer #spectrial sporadiskt på Twitter. Får väl ladda ner rättegången på TPB och lyssna på den i efterhand.


 1. 1 Melodifestivaler « Paulwaper Trackback vid mars 8, 2009 kl. 02:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Medier, musik, internet och kreativ marknadsföring

Follow Paulwaper
Follow me on Spotify

RSS Paulwaper miniblogg

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS I HÖGTALAREN NU -scrobbler från Spotify, lastfm och iTunes

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Tomas Backman skriver på Paulwaper

RSS Ordet ”marknadsföring” i bloggosfären

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Blog Stats

 • 46,426 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: